SZOLÁRIUMCSÖVEK 0,3 W/m²

NAGY VÁLTOZÁS ZAJLIK A SZOLÁRIUM IPARBAN, AZ ÁLTALÁNOS SZOLÁRIUM KULTÚRÁBAN

Szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatósága (honlapjuk: www.mkeh.gov.hu) folyamatosan ellenőrzi a szoláriumok működését, a szoláriumcsövek által kibocsátott UV sugárzás erősségét.

Az Európai Unió országaiban a szoláriumcsövek által kibocsátott maximális UV sugárzási érték (erythemásan súlyozva) 0,3 W/m² lehet.

Az intézkedés annak érdekében zajlik, hogy a biztonságos csövekkel működő szoláriumokban barnulhassanak a vendégek, a lehető legegészségesebb módon, a leégésnek a veszélye se merülhessen fel. A cél egy új szolárium kultúra kialakítása, melyre támaszkodva, melyet a vendégek, leendő vendégek előtt ismertetve olyan új vendégeket nyerhetünk a szalonunknak, akik eddig esetleges veszélyesnek gondolták az erős csövek használatát.

TÉNYEK

  • Az innovatív UV technológiáknak és az UV rendszer új konfigurálásának köszönhetően jelentősen jobb barnulási eredmény érhető el az EU-szabvány betartása (0,3 W/m2) mellett.
  • A barnulási eredmény szempontjából igazán az a tényleges idő a meghatározó, mely a pigmentek sötétedésére és újraképződésére rendelkezésre áll, leégés veszélye nélkül.
  • A leégés veszélye éppoly csekély, mint egy közönséges 0,3-szolárium esetében.
  • A pigmentek barnulása egy 0,3-optimalizált szoláriumnál szinte ugyanolyan hamar bekövetkezik, mint egy 0,6-szoláriumnál.

MINDEN szoláriumnak egyéni 0,3-as megoldásra van szüksége. NEM LÉTEZIK egységes 0,3-as UV cső, mely bármely szoláriumba betehető. S csak az UV csövek cseréjével nem oldottunk meg mindent. Az egész szoláriumot át kell állítani, hogy a 0,3-as normának megfeleljen. Ez a következőt jelenti: a szoláriumot be kell mérni, s a csöveket, a filtereket és a software-megoldást is be kell szabályozni. S ezt külön-külön minden egyes szoláriumnál.
Mivel a szoláriumok fejlesztése a csövek fejlesztésének közvetlen közelében zajlik, így az információáramlás tökéletes. Minden Ergoline szoláriomot, melyet 1996 óta gyártottak, bemértünk, s a JK-TREND programjába beillesztettünk. Minden készülék optimalizálható a TREND program segítségével a 0,3 szabvány kielégítésére: a csövek, a szűrők és software. S a különféle változatokat, azaz a fekvőfelületet, a csövek távolságát a testtől, vagy a csövek hűtését is figyelembe vettük a mérési eljárások során. Így minden szolárum barnítási teljesítménye megfelel a 0,3-as normának és a leégés veszélye minimalizált.

ÖSSZEHASONLÍTÁS EGY HAGYOMÁNYOS 0,6-SZOLÁRIUMMAL
A pigmentek újraképződése kissé később következik be, mint a 0,6-szolárium esetében. De emellett a bőrnek lényegesen több ideje van a pigmentek újraképződésére egy 0,3-optimalizált szolárium esetében.
Példa: Egy nem lebarnult vendégnek (3. bőrtípus) 0,3-optimalizált szoláriumban kb. 10 perc ideje van a pigmentek újraképződésre a leégési küszöb eléréséig. Ezzel szemben a 0,6-szoláriumnál csak kb. 3 perc. Tehát a 0,3-optimalizált szolárium esetén a bőrnek háromszor annyi ideje van a pigmentek újraképzésére.

Végeredmény:Háromszor több idő a pigmentek újraképzéséhez háromszor annyi pigmentet jelent, mely leégés veszélye nélkül barnulhat.

ÖSSZEHASONLÍTÁS EGY HAGYOMÁNYOS 0,3-SZOLÁRIUMMAL
Hagyományos 0,3-szoláriumhoz képest az Ergoline 0,3-optimalizált szoláriumaiban a pigmentek barnulása, valamint az újraképződése is jelentősen hamarabb következik be.

Példa: Nem lebarnult vendégnél (3. bőrtípus) a pigmentek barnulása 0,3-optimalizált szoláriumban már 4,4 perc után elkezdődik. Ezzel szemben hagyományos 0,3-szoláriumban csak 6,2 perc után. 0,3-optimalizált szolárium esetén a pigmentek újraképződése már 10 perc múlva bekövetkezik. Klasszikus 0,3-szoláriumnál csak 12,6 perc után. Továbbá 0,3-optimalizált szoláriumban lényegesen nagyobb a pigmentek újraképződésének és barnulásának aránya.

Végeredmény:
A hatékony barnulási idő, valamint több barnító hatású alkotóelem 0,3-optimalizált szoláriumnál erősebb pigment-barnulást és –újraképződést eredményez. Így láthatóan jobb barnulás érhető el, mint egy hagyományos 0,3-szoláriumban.